KING KOOLE

spelar musik för dig när den är som bäst!

Krister Karlsson: Sång, gitarr.

Yrke: Ungdomsledare på fritidsgården Musteriet i Båstad.

Influenser: Rock typ Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones, han gillar även blues.

 

Krister är King Kooles ”koola” frontfigur. Han har en fantastisk rå rockröst och är en otroligt bra låtskrivare. Krister började spela gitarr när han var 14 år. Han är dessutom bandets ljudnisse och har varit ljudtekniker till Toto, Lisa Ekdahl, Totta Näslund, Jojje Wadenius, Brolle Jr m.fl.

Peter ”PK” Karlsson: Trummor, sång.

Yrke: Djuptryckare

Influenser: Thin Lizzy, 70 och 80-tals hårdrock.

 

Peter började i bandet 1981 som basist men numera är han bandets batterist, javisst och började spela trummor som nioåring och är en taktfast bror till Magnus. Peter är stadig inom alla områden och en klippa bakom trummorna.

Göran Sjöberg: Bas

Yrke: Bilmekaniker

Influenser: Thin Lizzy, Rainbow, Kiss, Blues m.m


Göran började i King Koole år 2000 via Lizzy Fags. Göran är dansant, glad, snäll, och otroligt musikalisk. Han är bandets allt i allo och väldigt teknisk. Göran är en kunnig person inom många områden.

Magnus Karlsson: Sång, gitarr, men spelar de instrument som behövs.

Yrke: Musiklärare, musiker

Influenser: Kiss, Thin Lizzy, Whitesnake, Robben Ford m.fl.


Magnus började i King Koole 1986 som basist, javisst, men är numera gitarrist. Magnus, bror till Peter är bandets kapellmästare och tillika bandets musikaliska klippa. Magnus har varit musiker och kapellmästare i revyorkester. Han är en musiker som syns lite överallt och har spelat med bla. Carola Häggqvist, Jill Johnsson, Håkan Brinck, Candela m.fl.